Εργαστήριο εθνο-μηντιολογίας «Storylab» με τον Erik Knudsen και τον Δρ. Ιάκωβο Παναγόπουλο στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

ShareThis
Δημοσίευση: 20-03-2022 21:30 | Προβολές: 1367
Έναρξη: 20-03-2022 |Λήξη: 13-04-2022
[Έληξε]
Συμμετέχοντα Μέλη
Ιάκωβος Παναγόπουλος
image

Στις παράλληλες δράσεις του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου εντάσσεται το κινηματογραφικό εργαστήρι «Storylab» με τον σκηνοθέτη Erik Knudsen από την Μ. Βρετανία και τον Δρ Ιάκωβο Παναγόπουλο, διδάσκoντα του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σε αυτό, οι φοιτητές, οι οποίοι θα βρεθούν στην Καλαμάτα, θα κληθούν να πραγματοποιήσουν ταινίες μικρού μήκους.

Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι η συνεργασία μεταξύ φοιτητών από διάφορα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, ώστε να προσπαθήσουν να βρουν τη δική τους φωνή στην παραγωγή ταινιών, δημιουργώντας μια σειρά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εφαρμόσουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου τις αρχές της εθνο-μηντιολογίας (media) που χρησιμοποιούνται στο Διεθνές Ερευνητικό Δίκτυο Ανάπτυξης Κινηματογράφου StoryLab (StoryLab International Film Development Research Network, χρηματοτούμενο από το AHRC), με τη συμμετοχή ανθρώπων που θέλουν να βρουν τη δική τους φωνή στην παραγωγή ταινιών. 

Την Τετάρτη 13 Απριλίου θα γίνει η παρουσίαση του εργαστηρίου Storylab όπου θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, τα οποία θα έχουν παραχθεί από τους φοιτητές/τριες του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο πλαίσιο του εργαστηρίου.

Σύντομα βιογραφικά

Ο Erik Knudsen είναι Καθηγητής Μεθοδολογίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διατελέσει Καθηγητής Οπτικού και Ψηφιακού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth, Καθηγητής Μεθοδολογίας του Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο του Salford στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής της Σχολής ΜΜΕ, Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Salford. Επισκέπτεται συχνά διεθνείς σχολές κινηματογράφου στις οποίες διεξάγει εργαστήρια, όπως στη Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στην Κούβα, όπου ήταν Επικεφαλής Μοντάζ (2001-2009).

Ο Δρ.Ιάκωβος Παναγόπουλος είναι πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, γνωστός για τις πρόσφατες ταινίες του Για Χρόνια Πλάγιαζα Νωρίς (2019) και Allimonò(2020). Η πρωτοποριακή δουλειά του είναι συνδυασμός πρακτικής σκηνοθεσίας και ακαδημαϊκής έρευνας. Είναι ενεργός ερευνητής, με πολλαπλά διεθνή δημοσιεύματα. Είναι, επίσης, επίσημος ερευνητής στο Story Lab International Film Development Research Network και επιστημονικός συνεργάτης στο In Arts (Interactive research lab). Επίσης είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Αυτόν τον καιρό διδάσκει στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ως ακαδημαϊκός υπότροφος, τα μαθήματα: «Στοιχεία Σκηνοθεσίας-Υποκριτικής», «Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικού Έργου» και «Τεχνικές Βιντεοσκόπησης».

Για περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο βλέπε: «Storylab» με τον Erik Knudsen και τον Δρ. Ιάκωβο Παναγόπουλο

 


Επιστροφή



Όροι χρήσης:

Τα παρόντα έργα μπορούν να αποθηκευτούν και να αναπαραχθούν για προσωπική και ακαδημαϊκή χρήση. Τα έργα αυτά προστατεύονται από άδεια πνευματικών δικαιωμάτων Creative Commons:
Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 (CC BY-NC-ND)

Επιτρέπεται στο κοινό/χρήστες να έχει ελεύθερη πρόσβαση στα έργα και να το διανέμει εφόσον γίνει αναφορά στο πρωτότυπο έργο και τον δημιουργό του, ωστόσο, απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίησή τους ή τυχόν παράγωγα έργα, καθώς και η χρήση, αξιοποίηση ή αναδιανομή τους για εμπορικούς σκοπούς.

AVARTS ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function create_session() in /opt/websites/main/depts/avarts/portfolio/scripts/functions.php:525 Stack trace: #0 /opt/websites/main/depts/avarts/portfolio/index.php(217): portfolio_update_session() #1 {main} thrown in /opt/websites/main/depts/avarts/portfolio/scripts/functions.php on line 525