Τέσσερις συμμετοχές από το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας και παρουσίαση του Κόμβου Εργαστηρίων Τέχνης HAL στο FEMeeting 2022 στην Πορτογαλία

ShareThis
Δημοσίευση: 17-08-2022 12:52 | Προβολές: 2322
Έναρξη: 12-09-2022 |Λήξη: 17-09-2022
[Έληξε]
image

Τέσσερις συμμετοχές από το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει φέτος το διεθνές συνέδριο «FEMeeting: Women in Art, Science and Technology»: την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα. Dalila Honorato με την εισήγηση “Γνωρίστε το HAL: Κόμβος Εργαστηρίων Τέχνης και πώς να κάνετε εργαστηριακή δικτύωση”, τη διδάσκουσα κ. Χριστίνα Μητσάνη (μέλος ΕΕΠ), την υποψήφια διδάκτορα κ. Στυλιανή-Άννα Κληματσάκη και τη μεταδιδακτορική ερευνήτρια Δρ Μαρίνα Μαρκέλλου. Ως άκρως διεθνής κοινότητα, το πρόγραμμα του FEMeeting 2022 περιλαμβάνει 95 παρουσιάσεις από 109 ομιλητές από 27 χώρες, καθώς και άλλες δραστηριότητες για την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Το συνέδριο πραγματοποιείται από τις 12 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2022, ξεκινώντας από το Institute of Molecular Medicine στη Λισαβόνα, και συνεχίζοντας το πρόγραμμά του στην πόλη Évora, όπου φιλοξενείται στο Convento de São Bento de Castris και στο Fundação Eugénio de Almeida.

Το FEMeeting καθοδηγείται από την επιθυμία ανάπτυξης και προώθησης μιας πιο άμεσης συνεργασίας σε επίπεδο καλλιτεχνικών και ερευνητικών προγραμμάτων μεταξύ όλων των ατόμων που ταυτίζονται με το γυναικείο φύλο. Το συνέδριο στοχεύει στη διάδοση έργων που εκτελούνται από γυναίκες παγκοσμίως και, ως εκ τούτου, στοχεύει να συμβάλλει στην ανάπτυξη μεθοδολογιών έρευνας της τέχνης και της επιστήμης και στην ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασίας που μπορούν να αυξήσουν την ανταλλαγή γνώσεων και να φέρουν τις κοινότητες πιο κοντά. Για τη διευκόλυνση της προσωπικής δικτύωσης, στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος διεξάγονται κλειστές συνεδρίες, μόνο για ομιλητές/τριες του συνεδρίου, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δύο δημόσιες συνεδρίες, την πρώτη μέρα στη Λισαβόνα και την τελευταία ημέρα στην Évora, οι οποίες έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή όλων εκείνων που ενδιαφέρονται για τα θέματα του συνεδρίου ανεξάρτητα από το φύλο τους.

Η ιδέα πίσω από το συνέδριο «FEMeeting: Women in Art, Science and Technology», το οποίο θεμελιώθηκε το 2017, ξεκίνησε από την Πορτογαλίδα καλλιτέχνιδα Marta de Menezes και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου Dalila Honorato. Όπως και τα δύο πρώτα FEMeetings, το FEMeeting 2022 συνδιοργανώνεται στην Πορτογαλία από τους FEMeeting, Cultivamos Cultura και Direcção Regional de Cultura do Alentejo, με την υποστήριξη του Fundação Eugénio de Almeida (PT) και του Intellect (UK) και σε συνεργασία των: Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Ελλάδα), Rensselaer Polytechnic Institute (ΗΠΑ), University of California Los Angeles (ΗΠΑ), Aalto University (Φιλανδία), Universidade Nacional Autonoma do México (Μεξικό), Windsor University (Καναδάς), University of Western Australia (Αυστραλία), I3S – Institute of Health Innovation and Research (Πορτογαλία), Science for Change (Ισπανία) and Leonardo/Olats (Γαλλία). Αυτή τη φορά η διοργάνωση του FEMeeting 2022 στοχεύει να εκδώσει μέρος των πρακτικών του συνεδρίου στο επιστημονικό περιοδικό Technoetic Arts και ενσωματώνει την ανοικτή εκδήλωση του συνεδρίου στη Λισαβόνα στη σειρά LASER με την υποστήριξη του Leonardo/ISAST και ως μέρος του έργου Blend, μια συνεργασία στον τομέα της τέχνης, της επιστήμης και της ιατρικής μεταξύ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας, του Instituto de Medicina Molecular João Lobo Antunes και του Centro Hospitalar Universitário Lisboa Norte – Hospital de Santa Maria με το Ectopia Experimental Art Laboratory.

 

Επίσημος ιστότοπος: FEMeeting Women in Art, Science and Technology

Πλήρες πρόγραμμα: Full program - FEMeeting

Εισηγητές: Speakers - FEMeeting

Πληροφορίες: femeeting@cultivamoscultura.org


Επιστροφή



Όροι χρήσης:

Τα παρόντα έργα μπορούν να αποθηκευτούν και να αναπαραχθούν για προσωπική και ακαδημαϊκή χρήση. Τα έργα αυτά προστατεύονται από άδεια πνευματικών δικαιωμάτων Creative Commons:
Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 (CC BY-NC-ND)

Επιτρέπεται στο κοινό/χρήστες να έχει ελεύθερη πρόσβαση στα έργα και να το διανέμει εφόσον γίνει αναφορά στο πρωτότυπο έργο και τον δημιουργό του, ωστόσο, απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίησή τους ή τυχόν παράγωγα έργα, καθώς και η χρήση, αξιοποίηση ή αναδιανομή τους για εμπορικούς σκοπούς.

AVARTS ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function create_session() in /opt/websites/main/depts/avarts/portfolio/scripts/functions.php:525 Stack trace: #0 /opt/websites/main/depts/avarts/portfolio/index.php(217): portfolio_update_session() #1 {main} thrown in /opt/websites/main/depts/avarts/portfolio/scripts/functions.php on line 525