Συμμετοχή του Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών inArts στο 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

ShareThis
Δημοσίευση: 19-10-2023 10:14 | Προβολές: 880
Έναρξη: 19-10-2023 |Λήξη: 21-10-2023
[Έληξε]
image

Το Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών inArts του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, συν-διοργανώνει για μία ακόμα φορά βιωματικά εργαστήρια στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του 11oυ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Τα δύο εργαστήρια για παιδιά και ένα ενηλίκων υλοποιούνται από υποψηφίους διδάκτορες και ερευνητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του εργαστηρίου inArts. Την επιστημονική επιμέλεια των δράσεων έχει ο Άγγελος ΦλώροςΕπίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Εργαστήριο δημιουργίας φυλλοσκοπίου Animation Preproduction Step One!

Εμψυχώτρια: Μαρία Κρίγκα, Μέλος ΕΕΠ Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Ιονίου Πανεπιστημίου

Ημέρα Πραγματοποίησης: Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Ώρες Πραγματοποίησης: 09:30–11:00 και 11:30–13:00

Απευθύνεται σε σχολεία Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης

Πρόκειται για δράση εισαγωγής στην κατανόηση των μηχανισμών της κινούμενης εικόνας. Σκοπός της δράσης είναι α) Να ενημερωθούν τα νεαρά άτομα για την ιστορία της σχεδιοκίνησης και β) να εκπαιδευτούν στη δημιουργία ενός χειροποίητου φυλλοσκοπίου (flipbook) και στην βιντεοσκόπηση αυτού.

Στο πρώτο μέρος (1 περίπου ώρα) θα γίνει συζήτηση για το animation, για τα βήματα της προπαραγωγής και προβολή 2 flipbook και θα εξηγηθεί η διαδικασία δημιουργίας αυτών. Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν οι ιδέες με αφορμή λέξεις κλειδιά που θα δοθούν στα παιδιά και θα αφορούν σε τομείς, όπως κλιματική κρίση – μεγαλώνοντας – σύγκρουση. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο δημιουργίας φυλλοσκοπίου με τη διανομή κατάλληλων μπλοκ χαρτιού. Θα ακολουθήσει η βιντεοσκόπηση των επιλεγμένων φυλλοσκοπίων και την επόμενη ημέρα, μετά από μοντάζ της ομάδας των εκπαιδευτών, θα γίνει η παράδοση των ψηφιακών φυλλοσκοπίων ή/και η παρουσίαση τουςστο κοινό.

Σχέδιο χαρακτήρα Manga Lab: Πως σχεδιάζουμε το πρόσωπο και το σώμα με τον τρόπο των Anime

Εμψυχώτρια: Μαρία Κρίγκα, Μέλος ΕΕΠ Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Ιονίου Πανεπιστημίου

Ημέρα Πραγματοποίησης: Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Ώρες Πραγματοποίησης: 09:30–11:00 και 11:30–13:00

Απευθύνεται σε σχολεία Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης

Πρόκειται για  εργαστήριο δημιουργίας πρωτότυπου σχεδίου σύμφωνα με την τεχνική του Ιαπωνικού στυλ κόμικ Manga και την εφαρμογή των γνώσεων αυτών στις ταινίες κινουμένων σχεδίων anime.

Στο πρώτο μέρος (45 περίπου λεπτά) θα γίνει προβολή σχετικά με το δημιουργικό σχεδιασμό ενός επινοημένου Χαρακτήρα animation και επίδειξη των βασικών τεχνικών του Manga.

Στο δεύτερο μέρος οι μαθήτριες/ες, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών, θα σχεδιάσουν το δικό τους Χαρακτήρα εμπνευσμένο από αγαπημένα έργα anime.

Σκοποί της δράσης είναι 1/ Να ενημερωθούν τα νεαρά άτομα για το ποια είναι τα βήματα δημιουργίας Σχεδίου Χαρακτήρα (character design) στη ροή παραγωγή ενός έργου animation   2/ να εκπαιδευτούν στη δημιουργία ενός δικού τους σχεδίου Manga και 3/ να αποκτήσουν γνώση και εμπειρία πάνω στο δημοφιλές είδος Ιαπωνικών κόμικ και κινουμένων σχεδίων και ποια η διαφορά με τις άλλες σχολές σχεδίασης έργων εμψύχωσης.

Χρωματική Παρακολούθηση και Mapping Projection

Εμψυχώτρια: Μάρθα Γωγάκου, Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Ιονίου Πανεπιστημίου

Ημέρα και Ώρα Πραγματοποίησης: Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, 18:00-21:00

Απευθύνεται σε ενήλικες. Έως δεκατέσσερα (14) άτομα

Το σεμινάριο αφορά τη δημιουργία έργων τέχνης με τη μορφή βίντεο κατά τη διάρκεια μιας live cinema performance. Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες/ουσες να αφεθούν ελεύθεροι στη δημιουργία πειραματικών έργων τέχνης που πηγάζουν κατευθείαν από το υποσυνείδητό τους. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται, με τη χρήση πρωτότυπης τεχνικής, αυτής της live καταγραφής και προβολής της συμπεριφοράς ρεόντων χρωμάτων πάνω σε κινούμενη επιφάνεια, να δημιουργήσουν ολιγόλεπτα βίντεο. Μετά τα βίντεο αυτά θα αποτελέσουν το υλικό για τη δημιουργία συνθέσεων μεγάλης κλίμακας μέσω της τεχνικής της χαρτογραφικής προβολής (projection mapping).


Επιστροφή



Όροι χρήσης:

Τα παρόντα έργα μπορούν να αποθηκευτούν και να αναπαραχθούν για προσωπική και ακαδημαϊκή χρήση. Τα έργα αυτά προστατεύονται από άδεια πνευματικών δικαιωμάτων Creative Commons:
Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 (CC BY-NC-ND)

Επιτρέπεται στο κοινό/χρήστες να έχει ελεύθερη πρόσβαση στα έργα και να το διανέμει εφόσον γίνει αναφορά στο πρωτότυπο έργο και τον δημιουργό του, ωστόσο, απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίησή τους ή τυχόν παράγωγα έργα, καθώς και η χρήση, αξιοποίηση ή αναδιανομή τους για εμπορικούς σκοπούς.

AVARTS ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function create_session() in /opt/websites/main/depts/avarts/portfolio/scripts/functions.php:525 Stack trace: #0 /opt/websites/main/depts/avarts/portfolio/index.php(217): portfolio_update_session() #1 {main} thrown in /opt/websites/main/depts/avarts/portfolio/scripts/functions.php on line 525