Προσκεκλημένη ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Rob Kesseler με τίτλο "Πεταλούδες στην Τέχνη και στην Κέρκυρα" την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, 13:00-15:00 μ.μ. στην αίθουσα ΤΑΒΜ 2.39

ShareThis
Δημοσίευση: 06-05-2024 09:52 | Προβολές: 664
Σημαντική Ημερομηνία: 14-05-2024
[Έληξε]
image
Την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, 13:00-15:00 μ.μ. στην αίθουσα ΤΑΒΜ 2.39, ο Ομότιμος Καθηγητής Rob Kesseler από το Central Saint Martins, University of the Arts London, θα παρουσιάσει τη διάλεξη "Πεταλούδες στην Τέχνη και στην Κέρκυρα" ως προσκεκλημένος ομιλητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας στο πλαίσιο του μαθήματος "THE202-Θεωρία της Επικοινωνίας".
 
Περισσότερα για την ομιλία:
 
Αυτή η διάλεξη προετοιμάστηκε αρχικά για το Φεστιβάλ Άνοιξης της Ομάδας Διατήρησης Πεταλούδων Κέρκυρας https://corfubutterflyconservation.org/, ένα πρόγραμμα πέντε ετών που έχει θέσει ως στόχο την καταγραφή και την τεκμηρίωση του πληθυσμού πεταλούδων στην Κέρκυρα και υποστηρίζεται από το Ιόνιο Περιβαλλοντικό Ίδρυμα. Η διάλεξη θα εξετάσει τους μεταβαλλόμενους τρόπους αναπαράστασης και θα ανιχνεύσει την αναπαράσταση των πεταλούδων από αιγυπτιακούς τοίχους μέχρι μεσαιωνικά χειρόγραφα, ολλανδική φυσική ζωολογία του 17ου αιώνα, επιστημονικά διαγράμματα του 19ου αιώνα έως τη σύγχρονη τέχνη, εστιάζοντας σε είδη που βρίσκονται στην Κέρκυρα.
 
Περισσότερα για τον ομιλητή:
 
Ο Rob Kesseler είναι Ομότιμος Καθηγητής Τέχνης, Σχεδίου & Επιστήμης στο Central Saint Martins, University of the Arts London.
Βλέπε επίσημο ιστοχώρο: Rob Kesseler
 
Συντονισμός προγράμματος επισκεπτών: Αναπλ. Καθηγήτρια Νταλίλα Ονοράτου και Διδάσκουσα Μαρίλυ Αργυροκαστρίτη.

Επιστροφή



Όροι χρήσης:

Τα παρόντα έργα μπορούν να αποθηκευτούν και να αναπαραχθούν για προσωπική και ακαδημαϊκή χρήση. Τα έργα αυτά προστατεύονται από άδεια πνευματικών δικαιωμάτων Creative Commons:
Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 (CC BY-NC-ND)

Επιτρέπεται στο κοινό/χρήστες να έχει ελεύθερη πρόσβαση στα έργα και να το διανέμει εφόσον γίνει αναφορά στο πρωτότυπο έργο και τον δημιουργό του, ωστόσο, απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίησή τους ή τυχόν παράγωγα έργα, καθώς και η χρήση, αξιοποίηση ή αναδιανομή τους για εμπορικούς σκοπούς.

AVARTS ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ