Το άρθρο με τίτλο “Introducing Digitized Cultural Heritage to Wider Audiences by Employing Virtual and Augmented Reality Experiences: The Case of the v-Corfu Project”, παρουσιάζει μια ολιστική προσέγγιση για τη σχεδίαση και υλοποίηση έργων προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς με χρήση εμβυθιστικών εμπειριών Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας και με στόχο την προσέλκυση του ευρύτερου κοινού. Το άρθρο συνέταξε η ομάδα συγγραφής αποτελούμενη από τον Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Βασίλειο Κομιανό, τον Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και μεταδιδακτορικό ερευνητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Αθανάσιο Τσίπη και τη Δρ. Αικατερίνη Κοντοπανάγου.
Λαμβάνοντας ως μελέτη περίπτωσης το έργο v-Corfu «Εικονικός Εκθεσιακός Χώρος Κέρκυρας στους Τομείς Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος» που υλοποιήθηκε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το άρθρο πραγματεύεται τα ζητήματα δημιουργίας τριδιάστατου περιεχομένου, της διάδρασης των χρηστών με αυτό, τα ζητήματα προσβασιμότητας από όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες χρηστών συμπεριλαμβανομένων των ΑμεΑ, συμβατότητας με διαφορετικές τεχνολογίες και πλατφόρμες, ευχρηστίας και βελτιστοποίησης με όρους υπολογιστικής επίδοσης. Τέλος, οι εφαρμογές εξετάζονται διεξοδικά και αξιολογούνται ως προς την επίτευξη των στόχων που σχετίζονται με τα παραπάνω ζητήματα με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.
Το άρθρο έγινε δεκτό στο Περιοδικό ανοικτής πρόσβασης Technologies (Q1, Impact Factor 4.2) του οίκου MPDI κατόπιν κρίσης (peer review) και είναι διαθέσιμο εδώ.